2017. október 19., csütörtök

Miért ne gondolnék Rád?

"Folyton folyik a kampány, Zúdul mindenfelől, Jelszó jelszó hátán.
A szavakat hazugok rágják, És várják, hogy majd összedőlnek Az ezredéves bástyák." (Ákos - Gondolnék rád)

Az előző, cukiságra építő bejegyzés valóban működött, legalább négyszer annyian olvasták el, mint a korábbi listavezetőt. Előre szólok, hogy ez most egy kicsit más lesz.

Tudom, hogy Ákost sokan nem szeretik, de ha kérhetem, ezt az egy dalt, aki teheti, hallgassa meg mielőtt továbbolvasna:

https://www.youtube.com/watch?v=2TJJzSwB-YE

Lassan én érzem magam hülyének, hogy itthon maradok. Sok régi-új ismerősöm már külföldön él, a családban is van, aki kénytelen volt ezt választani. Legutóbb az édesanyám jelentette be, hogy minden nyelvtudás nélkül nekivágna, ismerősök segítenének elindulni neki. Ha meg mellétesszük, hogy futószalag mellett majdnem annyit keresne, mint én itthon... Pedig itthoni viszonylatban még nem is panaszkodhatok. Meg azt is tudom, hogy a pénz nem minden. Valóban, van itt más is...

Például, amikor látom az itthoni szekértábor-"logikát". Ha a mi táborunk hazudik, igazságtalan, az nem baj. Ha a mi táborunk "lop", az nem baj. (Azért csak "lop" és nem lop, mert törvényesen teszik, hiszen ők írják hozzá a törvényeket. Így már nem is lopás igaz? Hiszen ez legális. Hogyan is volt az a letelepedési üzlet?) Ha a mi táborunk beszél értelmetlen dolgokat, az sem baj. És itt most mindenki nyugodtan gondoljon a saját "táborára", ne a másikéra!

Rohad a egészségügy, ez is csak addig nem tűnik fel, amíg nem találkozunk vele. Erre is saját mondásunk van már: csak egészség legyen. Az sem baj, hogy gyakorlatilag a nyugatnak képezzük az orvosokat. Kit érdekel mennyit keres és mennyit dolgozik egyhuzamban egy orvos, aki emberek életéért felel? Az a fontos, hogy a minőségi magyar focistáink évi 125 millió helyett 250 milliós fizetésig használhassák az ekhót.
Apropó foci, stadionok: 1000 éve még az volt a mondás, hogy 10 falu építsen 1 templomot. Ma lassan ott tartunk, hogy 10 falu építsen 1 stadiont (FAM-tól származik a gondolatmenet). Persze csak ha valamelyik faluban lakik egy illetékes elvtárs. Vagy a barátja.

Oktatás. Ettől előre félek, azok alapján, amit az iskolás gyermekekkel rendelkező barátainktól és tanároktól hallok. Hazaér a gyerek hullafáradtan, de még van házija is. Hétvégére is. Ez csak a jéghegy csúcsa. Lehetne mesélni arról, hogy milyen gyerekek és milyen tanárok kerülnek be a rendszerbe. És a végén kikerül egy EMBERI ERŐFORRÁS.

Említhetném a "megmentett" devizahiteleseket is. Említhetném a csökkenő államadósságot is, de ez már az újbeszél területe.

Ja, és a külföldön élők meg ne szavazhassanak, mert nem itt fizetnek adót! Gyönyörű. Üldözzük el őket, aztán még a jogot is vegyük el tőlük, nehogy onnan beleszóljanak a mi kis boldog világunkba. (Mellesleg ezt pont azok az itthoniak mondják, akik a jelenlegi kurzussal nincsenek megelégedve.)
Sokan meg örülnek, hogy legalább a gyerekeik külföldön boldogulnak, elvégre globalizáció van nem? Ja, hogy az unokákat többnyire csak számítógépen láthatják, ez a 21. század kérem szépen.

Nem baj, amíg engem nem érint, miért foglalkozzak ezekkel? (Olyan apróságról már nem is beszéltem, hogy lassan nem lehet tűzifát kapni, mert már az is külföldön van, aki kivágja. Ha nem hiszed, megadom a fatelep számát.)

De van ennél egy nagyobb probléma is. Az, amikor keresztyének (is) beállnak a kisebbik rossz logikába. Ha két tolvaj közül választhatunk, akkor ugye válasszuk a kisebb tolvajt, netán azt, aki kereszténynek mondja magát?
Van ma egy olyan intézmény Magyarországon, amit úgy hívnak, hogy Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezt az intézményt az emberi erőforrások minisztere vezeti, aki történetesen egy lelkész. Értitek kedves erőforrástestvéreim, felebarátaim? (Hogy is volt a Mátrixban az a Duracell-hasonlat???) Ha ez a bástya is elbukik, akkor mi marad? Mi jön helyette? "Ha a só megízetlenül..." Még jó, hogy nem értjük, mitől lehetne ízetlen a só. Szavazzunk a kisebbik rosszra, mert nincs jobb.

Imádkozz és dolgozz - "Ora Et Labora" - ahogy a régiek mondták vala. Ma úgy hívják, munkaalapú társadalom.

A jó erőforrás nem gondolkozik ugyanis. Talán azért, mert nincs is rá ideje, vagy mert nincs rá igénye. Talán mert ezt tanulta otthon, meg az iskolában, és ezt is adja majd tovább. A jó erőforrás fogyaszt és GDP-t termel.

Bálint, Gergő, Szilveszter, Peti, Miki, Gábor, Szabolcs, Dani, lehet, hogy nektek van igazatok?

Lehet, de maradunk. De nem leszünk erőforrások.

Az is valószínű, hogy a következő blogbejegyzésem lesz az utolsó. A reformáció 500. évfordulójára időzítem, talán lesz időm megírni egy nappal korábban, a születésnapomon.

Addig is kedves erőforrások, hallgassátok meg ezt:
https://youtu.be/5OsBcrAaQtg?t=41m23s (47:50-ig)

(Aki meghallgatta a dalt, érti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése