Diktatúra kialakulása Magyarországon a 21. században

Ez egy rövid történeti összefoglaló lesz arról, hogyan haladunk a diktatúra felé. Igyekszem folyamatosan bővíteni, szívesen várok ide javaslatokat is.

2006. szeptember 17. Az őszödi beszéd kiszivárgása
A beszéd egyértelműen bizalmi válságot okozott az mszp-szdsz koalícióval szemben.

2010. április 25. Első fidesz kétharmad az országgyűlésben.
A baloldal teljes alkalmatlansága az ország vezetésére és a 2008-as gazdasági válság együtt oda vezetett, hogy a fidesz körülbelül 53%-os többséget maga mögött tudva megszerezte első kétharmadát.

2011. december 23. Új választási törvény (2011. évi CCIII. törvény)
A fidesz karácsonyi ajándéka saját maguknak, 2014 húsvétjára.

2014. április 6. Második fidesz kétharmad az országgyűlésben.
Itt érett be a 2011-es ajándék, ugyanis már alig 45% is elég volt a kétharmadhoz.

2015. február 6. Simicska-Orbán háború hivatalos kezdte
Itt érdemes megjegyezni, hogy Angela Merkel február 2-i látogatása után Orbánék már nem a német RTL-t akarták megreklámadóztatni, hanem mindenkit 5%-kal. Simicskának itt szakadt el a cérna, elindul a Hír TV és egyéb Simcska érdekeltségek arculatváltása.

2015. október Andy Vajna megveszi a TV2-t.
Némi kormányzati támogatással persze. A fidesz tanult korábbi hibáiból, nem engedheti meg, hogy Simicska híján média nélkül maradjon, elkezd saját birodalmat építeni ezen a területen is.

2016 október 8. Megszűnik a Népszabadság
Soha nem vettem és soha nem olvastam. De tény, hogy egyik napról a másikra dönti el a tulajdonos hogy bezárja a lapot, a teljes web archívumot elérhetetlenné teszik, a dolgozókat nem engedik be a szerkesztőségbe. Mindezt 5 nappal azután, hogy a lap megírja Rogán helikopteres-hazudós történetét, ami már az utolsó csepp lehetett a fidesz poharában.

2016 október 25. Mészáros Lőrinchez kerül a Népszabadság.


2016 november 20. Elhallgat a Class FM
Én igazából csak reggelente, munkába menet hallgattam őket, főleg a morning-show-t. Itt most nem műsor színvonalán van a lényeg, hanem az elven. Még augusztus 1-én döntötte el a Médiatanács, hogy nem hosszabbítja meg a korábbi Simicska érdekeltség frekvencia engedélyét.
A leghallgatottab műsoruk állítólag a reggeli "morning-show" volt, ennek készítői december 5-én már Andy Vajna rádiójában csücsülnek. (Hogy ez így lesz, novemberben még le mertem volna fogadni. Sebestyén Balázsék reakcióból egyértelmű volt.)

2016 december 12. PR-Telecom: HírTV helyett Izaura
Még jó, hogy nekünk nincs tv-nk. A médiaharc folytatódik Simicska csatornáját Vajna guru műsorai váltják.

2016 december 19. A Lánchíd Rádió tiltólistán
A Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma megtiltotta a hozzájuk tartozó összes intézménynek (pl. múzeumoknak), hogy ezek szakemberei nyilatkozzanak vagy bármiféle riportot adjanak a Lánchíd Rádiónak (Simicska érdekeltség).

2016 december 20. Ellenzéki sajtó nem kérdezhet a miniszterelnöktől.
Ennek okát Kovács Zoltán kormányszóvivő fejtette ki: "Erre nincs szükség".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése